over

 

 

 

 

Welkom bij nooosugar.nl!

 

De webwinkel: Handmade meets design
nooosugar.nl is een webwinkel met unieke woon- en modeaccessoires die een heel eigen accent geven aan je interieur of garderobe.
Het bijzondere van nooosugar.nl is dat het design combineert met authentiek handwerk dat met veel geduld en liefde wordt gemaakt door o.a. vakkundige ambachtslieden.
Met een product van nooosugar.nl haal je écht iets unieks in huis, want nooosugar levert alles in een zéér beperkte oplage of slechts unieke exemplaren.

 

 

De oprichtster: creatief met een passie

Ik ben Susanne Houx. Tot 2013 heb ik 19 jaar lang als zelfstandig interieurstilist/ontwerper creatief invulling gegeven aan eindeloos veel DIY-, woon- en culinaire producties en Woonbeurzen, voor met name de diverse woon- en lifestylebladen in Nederland (o.a. 101 Woonideeën, VT Wonen, Ariadne At Home, Seasons, Home & Garden, Libelle, Allerhande, Vriendin, KnipMode, Knippie, Kinderen, Viva).
In 2006 tijdens een reis door Marokko kwam ik in aanraking met prachtig gekleurde handgeweven stoffen en traditionele, decoratieve handwerktechnieken. Ik was zo onder de indruk en daardoor werd het idee geboren om zelf een collectie te ontwikkelen in een mix van authentieke Marokkaanse producten met een touch Dutch design. Binnen een half jaar was ik dan ook terug in Marokko, op zoek naar de wever waar ik de eerste gestreepte stof had gekocht. Hiermee begon een inmiddels jarenlange samenwerking en dit was in 2008 het begin van nooosugar.nl.

Sinds juni 2013 tot juni 2020 was er ook een nooosugar.nl winkel in de grachtengordel van Amsterdam, waar naast de nooosugar producten ook andere bijzondere, bij voorkeur handgemaakte accessoires werden verkocht van diverse, met name Nederlandse ontwerpers en kunstenaars.
Dit werd weer gecombineerd met vintage serviesgoed en woonaccessoires, aanvankelijk uit mijn jarenlang verzamelde voorraad voor mijn werk als stilist. 
Vanwege de gevolgen van Covid-19 heb ik deze winkel helaas moeten sluiten.

 

De collectie: De charme van handgemaakt & vintage
De collectie van nooosugar.nl is een combinatie van de door mij ontwikkelde ontwerpen en met zorg geselecteerde bestaande producten. Elk product is uitgevoerd in nauwe samenwerking met plaatselijke ambachtslieden, die in kleine ateliers met traditionele handwerktechnieken werken.
De leren poefs bijvoorbeeld, worden steek voor steek met de hand in elkaar gezet. Ook hier is bijvoorbeeld de mix tussen authentiek Marokkaans en design terug te vinden: de decoraties op de poef zijn eigentijds maar worden met traditionele handwerktechnieken uitgevoerd, de comfortabele en stabiele schuimrubberen vulling is weer in Nederland ontwikkeld.
Kenmerkend voor nooosugar.nl zijn de gestreepte stoffen, die naar aanleiding van mijn kleurcollages, geweven worden door wever Mohammed, waarmee ik al vanaf het eerste begin samenwerk. Elk doek dat op de oude handbediende weefgetouwen door hem geweven wordt, heeft een nieuw streepdessin en is van begin tot eind anders. Van deze doeken worden in Nederland de kussens gemaakt, waarvan altijd maximaal 4 stuks hetzelfde zijn.
Alle vintage producten zijn door mijzelf gevonden en verzameld. Ik ga voornamelijk op zoek naar basic gebruiksvoorwerpen voor 'aan tafel' zoals serviesgoed, glaswerk en vazen en soms leuke decoratieve objecten.

 

Voor liefhebbers van collectors items
nooosugar.nl produceert op zeer kleine schaal en de producten worden alleen via deze webshop verkocht. Van veel producten zijn slechts enkele stuks, deze kunnen hierdoor snel uitverkocht zijn. Dit wordt weer aangevuld met gelijksoortige producten en nieuwe kleuren en (streep) dessins.
Omdat de producten van nooosugar.nl handgemaakt zijn, kunnen er oneffenheden of onregelmatigheden in voorkomen. Maar dat geeft ze nou juist nét dat persoonlijke tintje mee!

“Nooosugar.nl wil producten brengen die niet alleen mooi zijn, maar ook bijzonder omdat ze in beperkte, zeer kleine oplages handmatig gemaakt worden en niet overal te koop zijn. Zo kun je écht een persoonlijk accent meegeven aan je interieur of garderobe.”

 

 

 

 

juli 2013 - juli 2020

de nooosugar winkel in Amsterdam
(helaas gesloten)