over nooosugar.nl

Welkom bij nooosugar.nl

De webwinkel: Handmade meets design
nooosugar.nl is een (web)winkel met bijzondere woon- en modeaccessoires die een heel eigen accent geven aan je interieur of garderobe.
Het bijzondere van nooosugar.nl is dat het design combineert met authentiek handwerk dat met veel geduld en liefde wordt gemaakt door o.a. vakkundige ambachtslieden. Met een product van nooosugar.nl haal je écht iets unieks in huis, want nooosugar levert alles in een zeer beperkte oplage of slechts unieke exemplaren.

De oprichtster: creatief met een passie
Susanne Houx, heeft tot in 2013, 18 jaar lang als zelfstandig interieurstilist/ontwerper creatief invulling gegeven aan woon- en culinaire producties voor met name de diverse woon- en lifestylebladen in Nederland (o.a. 101 Woonideeën, VT Wonen, Ariadne At Home, Seasons, Home & Garden, Libelle, Allerhande).
In 2006 tijdens een reis door Marokko kwam Susanne in aanraking met prachtig gekleurde handgeweven stoffen en traditionele, decoratieve handwerktechnieken. Ze was zo onder de indruk en daardoor werd het idee geboren om zelf een collectie te ontwikkelen in een mix van authentieke Marokkaanse producten met een touch Dutch design. Binnen een half jaar was Susanne terug in Marokko, op zoek naar de wever waar ze haar eerste gestreepte stof had gekocht. Hiermee begon een inmiddels jarenlange samenwerking en dit was in 2008 het begin van nooosugar.nl.

Naast de webwinkel is er sinds juni 2013 ook een nooosugar winkel in de grachtengordel van Amsterdam, waar naast de nooosugar producten ook andere bijzondere, bij voorkeur handgemaakte accessoires worden verkocht van bijvoorbeeld Nederlandse ontwerpers en kunstenaars. Dit wordt weer gecombineerd met vintage produkten.

De collectie: De charme van handgemaakt
De collectie van nooosugar.nl is een combinatie van de door Susanne ontwikkelde ontwerpen en met zorg geselecteerde bestaande producten. Elk product is uitgevoerd in nauwe samenwerking met plaatselijke ambachtslieden die in kleine ateliers met traditionele handwerktechnieken werken.
De leren poefs bijvoorbeeld, worden steek voor steek met de hand in elkaar gezet. Ook hier is bijvoorbeeld de mix tussen authentiek Marokkaans en design terug te vinden: de decoraties op de poef zijn eigentijds maar worden met traditionele handwerktechnieken uitgevoerd, de comfortabele en stabiele schuimrubberen vulling is weer in Nederland ontwikkeld.

Kenmerkend voor nooosugar zijn de stoffen, geweven door wever Mohammed, waarmee Susanne als vanaf het eerste begin samenwerkt. Elk doek dat op de oude handweefgetouwen door hem geweven wordt, heeft een verschillend streepdessin en is van begin tot eind anders. Van deze doeken worden de kussens gemaakt, waarvan altijd maximaal 4 stuks hetzelfde zijn.
Daarnaast is maatwerk uiteraard ook mogelijk.

nooosugar.nl: voor liefhebbers van collectors items
nooosugar.nl is in principe geen groothandel, er wordt op kleine schaal geproduceerd en de producten worden alleen via deze site of de nooosugar.nl winkel verkocht. Van veel producten zijn slechts enkele stuks, deze kunnen hierdoor snel uitverkocht zijn. Dit wordt weer aangevuld met gelijksoortige producten en nieuwe kleuren en (streep) dessins.

Omdat alle producten van nooosugar.nl handgemaakt zijn, kunnen er oneffenheden of onregelmatigheden in voorkomen. Maar dat geeft ze nou juist nét dat persoonlijke tintje mee!

NoooSugar-portret-1c“Nooosugar.nl wil producten brengen die niet alleen mooi zijn, maar ook bijzonder omdat ze in beperkte, zeer kleine oplages handmatig gemaakt worden en niet overal te koop zijn. Zo kun je écht een persoonlijk accent meegeven aan je interieur of garderobe.”